Дана 5. децембра 2023. године, Комисија је активно учествовала на Првом банкарском самиту организованом од стране Удружења банака Србије. Самиту су присуствовали значајни панелисти, међу којима су учествовали председник Комисије за хартије од вредности Марко Јанковић, гувернер Народне банке Србије др Јоргованка Табаковић, гувернер Хрватске народне банке др Борис Вујчић, гувернер Народне банке Републике Северне Македоније др Анита Ангеловска Бежоска, вицегувернер Централне банке Босне и Херцеговине Марко Видаковић и директор сектора за контролу пословања банака у Централној банци Црне Горе Дејан Вујачић.
Опширније...

Комисија за хартије од вредности je дана 2. децембра 2023. године, успешно одржала презентацију у оквиру студија за иновацију знања - Право дигиталне имовине. Презентацију су водили председник Комисије Марко Јанковић, и супервизор Александар Божовић.
Презентација је обухватила различите аспекте правне регулативе у вези са дигиталном имовином, као и потенцијалне примене и предности дигиталних токена. У оквиру предавања и дискусија, размотрени су различити аспекти који доприносе бољем разумевању ове важне теме. Предавања и дискусије које су се одигравале током презентације осветлиле су аспекте правне регулативе, као и потенцијалне примене и предности дигиталних токена.
Опширније...

Од 27. до 30. новембра, Агенција за лиценцирање стечајних управника организовала је годишњи скуп на Старој планини. Скуп је обухватио различите теме које су се тицале управљања стечајем. Један од панела се фокусирао на тему дигиталне имовине у стечају, а на ком је учествовао Александар Божовић, супервизор виши саветник у Комисији за хартије од вредности. На панелу посвећеном дигиталној имовини разговарало се о правном оквиру за регулисање дигиталне имовине у Србији, те методама: идентификације, вредновања и продаје дигиталне имовине у стечајним поступцима. На скупу су учествовали представници Агенције за лиценцирање стечајних управника, стечајне судије, судије привредних судова, судије Врховног суда, представници Народне банке Србије, адвокати и представници министарстава.
Опширније...