Одржана прва међународна конференција о тржишту капитала у Црној Гори

Представници Комисије за хартије од вредности присуствовали су првој међународној конференцији о тржишту капитала у Црној Гори под називом "Montenegro Financial Markets" која се одржала у Подгорици у периоду од 16. до 18. октобра 2023. године. Конференција је на 6 панела окупила 43 еминентна говорника, стручњака из света и региона, и преко 350 посетилаца.

Председник Комисије за хартије од вредности Марко Јанковић је на конференцији учествовао као говорник на панелу под називом “Government and capital markets - friends or frenemies”.

Том приликом представио је досадашње резултате Комисије за хартије од вредности у погледу креирања регулаторног оквира који се односи на тржиште капитала у Републици Србији, као и будуће планове, апострофирајући неопходност наставка плодоносне сарадње са Министарством финансија и другим релевантним институцијама.

Такође, председник Комисије је истакао неопходност дијалога са учесницима на тржишту ради креирања квалитетног инвестиционог окружења.

V 20231019 3Господин Јанковић је изложио најважније ставке Стратегије за развој тржишта капитала у Републици Србији, наглашавајући неопходност едукације у овом домену.
Најзад, председник је закључио да је Србија на добром путу ка развоју тржишта капитала, изразивши велики оптимизам у погледу будућег развоја овог важног привредног сегмента.
V 20231019 4