Комисија за хартије од вредности и Економски факултет Универзитета у Београду потписали Меморандум о сарадњи

У уторак 24. октобра 2023. године Комисија за хартије од вредности остварила је значајан корак у јачању сарадње и унапређењу финансијског образовања потписивањем меморандума о сарадњи са Економским факултетом Универзитета у Београду.

Овај важан споразум отвара врата за разноврсне иницијативе које ће користити како студентима Економског факултета, тако и будућим професионалцима у области финансија. Сарадња ће обухватити размену знања, истраживања и практичног искуства, чиме ће се додатно унапредити квалитет образовања и припрема младих талената за рад у области хартија од вредности и финансија.

Председник Комисије за хартије од вредности, господин Марко Јанковић, изразио је задовољство због потписивања овог меморандума и истакао да ће ова сарадња бити кључна за стварање бољег разумевања финансијских тржишта и пракси у Србији. Такође је нагласио да ће се кроз заједничке пројекте и догађаје студентима пружити драгоцено искуство и могућност да се боље упознају са динамичним светом хартија од вредности.

Декан Економског факултета, проф. др Жаклина Стојановић, такође је изразила ентузијазам због ове сарадње и истакла да ће омогућити студентима да се повежу са стручњацима из индустрије и стекну дубље разумевање финансијских тржишта, што ће им помоћи у развоју својих каријера.

Очекујемо да ће ова сарадња донети бројне користи како студентима тако и индустрији хартија од вредности, а заједно ћемо радити на јачању финансијске писмености и економске одрживости у Србији.