Одржана завршна конференција Првог blockchain (крипто) каравана

У просторијама Привредне коморе Војводине одржана је завршна конференција Првог blockchain (крипто) каравана, који је покренут на иницијативу Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, како би се на стручним радионицама домаћој привреди, али и физичким лицима приближило пословање са дигиталном имовином. Крипто караван је обишао седам градова Србије где су одржане радионице на којима су представљене актуелне теме из области дигиталне имовине.

Овом приликом представница Комисије за хартије од вредности Анина Милановић, директорка Сектора за међународну сарадњу и развој, одржала је предавање на коме је представила регулаторни оквир који се односи на дигиталну имовину и публици презентовала процес издавања дигиталних токена и предочила предности прикупљања додатног капитала издавањем дигиталних токена као начина финасирања компанија, пре свега у почетним фазама пословања.

Милановић је нагласила да Комисија за хартије од вредности подржава едукативне скупове и истакла важност оваквих догађаја и сарадње између приватног и јавног сектора ради промоције тржишта дигиталне имовине, те је нагласила непходност рада на финансијској писмености, едукацији и ширењу свести о овој области.