Одржано предавање на тему "The impact of MiCA regulation on the future activities of the Republic of Serbia Securities Commission" у оквиру организације Web3 Policy Lab Meetup

Председник Комисије, Марко Јанковић, одржао је предавање на тему "The impact of MiCA regulation on the future activities of the Republic of Serbia Securities Commission", у оквиру организације Web3 Policy Lab Meetup.

Овом приликом заинтересовани су могли да чују о активностима и досадашњем раду Комисије у сегменту регулације дигиталне имовине, са посебним освртом на утицај новог регулаторног оквира Европске уније, познатијег као MiCA (Markets in Crypto-Assets). Присутни су имали прилику да се детаљније информишу о будућим плановима Комисије у вези са регулативом MICA и њеним утицајем на тржиште капитала.

Председник Комисије, нагласио је да ће Комисија наставити да прати развој тржишта дигиталне имовине и радити на успостављању адекватног регулаторног оквира који ће обезбедити заштиту инвеститора и стабилност финансијског система.