Учешће Комисије на Америчком 29. међународном програму развоја тржишта ХОВ

Новоизабрани председник Комисије за хартије од вредности, г. Марко Јанковић на позив чланице Америчке комисије Хестер М. Пирс (Hester M. Peirce), учествовао је на радном ручку организованом за руководиоце регулаторних тела у области тржишта капитала у Вашингтону. Г. Јанковић на позив Америчке комисије за хартије од вредности учествује на 29. међународном програму за развој тржишта хартија од вредности Комисије за хартије од вредности САД (U.S. Securities and Exchange Commission 29 Annual International Institute for Securities Market Growth and Development). 

Током радног ручка дискутоване су актуелне теме из обе јурисдикције, уз сагласност да је неопходно одговорити на све веће изазове са којима се обе Комисије суочавају.

Констатована је и обострана жеља продубљивања сарадње две Комисије, у складу са којом су разматране и могућности развоја програма техничке подршке од стране Америчке комисије за хартије од вредности, како би се искуства са најразвијенијег тржишта капитала пренела и имплементирала у Републици Србији.  

На 29. међународном програму за развој тржишта хартија од вредности у организацији Комисије за хартије од вредности САД, ове године учествује 186 делегата из 69 држава. Програм укључује интерактивне радионице, предавања и студије случајева које ће представити стручњаци Америчке комисије за хартије од вредности, Светске банке и организације FINRA.