Oдржан Други дигитални самит Западног Балкана

У Београду је 4. и 5. априла у Палати Србија одржан Други дигитални самит Западног Балкана са темом развоја дигиталних технологија, иновација и примерима најбоље праксе. На овом дводневном скупу на коме су учествовали и представници Комисије за хартије од вредности на челу са чланом Комисије г. Александром Стојковићем, присуствовали су и представници влада, међународних институција, привреде, организација цивилног друштва, регионалних организација, академске заједнице и младих, са циљем успостављања дигиталне платформе за размену идеја. 

На скупу је говорила и Бојана Томић Бркушанин, директорка Сектора за међународну сарадњу и развој у Комисији за хартије од вредности. Она је на панелу о технологијама реплицираних записа (blockchain) истакла значај сарадње институција са индустријом и позвала све компаније да се обрате Комисији и одговоре на позив на јавне консултације за унапређење регулаторног оквира у овој области. Наиме, Комисија је почетком марта започела поступак јавних консултација о издавању, трговини и потреби за додатном регулацијом криптовалута и дигиталних токена у Србији.

На регионалном самиту одржан је низ дискусија у оквиру четири панела о дигиталним вештинама, поверењу и сигурности, мрежама и повезивању, као и о дигиталној привреди и друштву.