Одржано предавање за студенте Правног факултета Београдског универзитета

У наставку свог континуираног рада и сарадње са универзитетима, залагањима на едукацији младих о основним постулатима тржишта капитала и начину функционисања неких од основних институција на њему, председник Комисије за хартије од вредности др Зоран Ћировић је 23. марта у сали Комисије одржао предавање за студенте Правног факултета Београдског универзитета.

Комисију за хартије од вредности посетили су студенти треће и четврте године Правног факултета, у организацији Европског удружења студената права ЕЛСА Београд (The European Law Student Association) и Комисије за хартије од вредности.

Због изузетног интересовања студента и великог броја пријављених, предавања ће бити одржавана у неколико термина.

Студентима је током двочасовне презентације и предавања објашњено којим пословима се Комисија за хартије од вредности бави, које су њене надлежности и обавезе, као и основни начини заштите инвеститора на тржишту капитала. elsa.jpg Представљени су модели и начини организације других регулатора у свету а било је и речи о наднационалним регулаторима.

На крају предавања студенти су активно учествовали у дискусији и показали изузетно занимање за рад и функционисање институција на тржишту капитала, као и професионално усавршавање у Комисији за хартије од вредности.